Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 60 min
Množství: 6 porce
Obtížnost: snadné

Hutná valašská polévka z kysaného zelí se dřív snídávala, aby chlapi měli dost síly na práci v lese, jeden talíř je tak vydatný, že stačí místo oběda.


Suroviny:

  • 750 g uzených žeber
  • 2 kedlubny
  • 1 cibule
  • 500 g kyselého sterilovaného zelí
  • 7 kuliček nového koření
  • 7 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • bambova sůl ( směs soli a koření )
  • 1 PL drceného kmínu
  • 1 PL majoránky
  • kelímek zakysané smetany

Postup:

Nejdříve si uvaříme  žebra, do měkka. Do vody přidáme kuličky pepře, nového koření, bobkový list, rozpůlenou cibuli, dochutíme solí.

Mezitím si propláchneme zelí, ať se částečně zbavíme kyselé chuti a necháme ho okapat. Pokrájíme ho na menší kousky.

Měkké maso vyndáme, a vývar přecedíme. Do vývaru přidáme na kostičky nakrájenou kedlubnu, a zelí a vaříme do změknutí, cca 15 minut.

Přidáme obrané maso a dochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a na závěr majoránkou. 

Polévku vypneme a přidáme zakysanou smetanu.

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno