Ledový salát – rychlý, jednoduchý a plný zeleniny s kousky kuřecího masa a vařená vejce. Tento lehký pokrm si nejlépe vychutnáme třeba s jogurtovým LC pečivem.
Suroviny:
- 2 ks kuřecích prsou
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 ks vajec
- 1 ks ledového salátu
- 1/2 paprika červená
- 1/2 paprika žlutá
- 1/2 paprika zelená
- granátové jablko
DIP
- tučný jogurt
- hořčice
- cukr
- citron
- bílý pepř
Postup:
Na pánvičce opečeme plátky anglické slaniny. Opečenou slaninu vyndáme stranou a ve výpeku pečeme asi 15 minut kuřecí prsa, která opepříme. Solit moc nemusíme, výpek po slanině je dostatečně slaný. Hotové maso vyndáme stranou.
Mezitím si připravíme vajíčka. Buď si je uvaříme natvrdo nebo uděláme vejce zastřená.
Omyjeme ledový salát a necháme okapat. Papriky zbavíme semínek a bílé vnitřní dužiny a nakrájíme na tenké nudličky. Granátové jablko rozkrojíme a do mističky vyndáme lžičkou semínka. Já používám granátové jablku, které nechávám 14 dní v lednici. Dozraje více a semínka jsou sladší a rozvine se jejich chuť.
Do jogurtu přidáme hořčici, několik kapek citronové šťávy a dochutíme podle své chuti.
Do salátové misky natrháme okapaný salát, přidáme papriku. Lehce promícháme, Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso, anglickou slaninu a majonézu.
Při podávání zdobíme semínky granátových jablek.
Salát si vychutnáme doma připraveným pečivem jako jsou Jogurtové bulky.