Tahle jednoduchá lahůdka vás vzpruží a dodá vám spoustu důležitých živin. A pochutnáte si!
Suroviny:
- 750 g kuřecích prsních řízků
- 1 balení chřestu ( já použila bílý)
- hrst sušených rajčat
- 150 g anglické slaniny
- 1 smetana ke šlehání
- 1 zakysaná smetana
- 100 g nivy nebo gorgonzoly
- sůl, pepř, oblíbené koření, doporučuji nějaké bylinkové
- Parmazán
Postup:
Kuřecí prsa si očistíme a nakrájíme na tenké kousky. Rozpálíme pánev, kápneme olivový olej a zprudka orestujeme kuřecí maso, ať není vysušené. ”Když má barvu“, tak teprve osolíme a opepříme a přidáme bylinkové koření, aby nám zbytečně nepustilo vodu.
Oloupeme bílý chřest (zelený se loupat nemusí), a odkrojíme cca 2 cm od konce (je to tvrdé). Nasekáme ho na cca 3 cm špalíčky, abych ho pak v puse cítila 🙂 Přidáme nakrájená sušená rajčata a vše dohromady orestujeme.
Stáhneme plamen a přidáme smetanu, nakrájenou nivu, zakysanou smetanu… a dochutíme, jestli je třeba. Ochutnejte hlavně předem niva sama o sobě slaná.
Posypeme strouhaným parmazánem a dáme na pár minut zapéct pod gril do trouby.
Jako přílohu jsem si zvolila těstoviny s mozzarellou na plech.