Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Tahle jednoduchá lahůdka vás vzpruží a dodá vám spoustu důležitých živin. A pochutnáte si!


Suroviny:

  • 750 g kuřecích prsních řízků
  • 1 balení chřestu ( já použila bílý)
  • hrst sušených rajčat
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 zakysaná smetana
  • 100 g nivy nebo gorgonzoly
  • sůl, pepř, oblíbené koření, doporučuji nějaké bylinkové
  • Parmazán

Postup:

Kuřecí prsa si očistíme a nakrájíme na tenké kousky. Rozpálíme pánev, kápneme olivový olej a zprudka orestujeme kuřecí maso, ať není vysušené. ”Když má barvu”, tak teprve osolíme a opepříme a přidáme bylinkové koření, aby nám zbytečně nepustilo vodu. 

Oloupeme bílý chřest (zelený se loupat nemusí), a odkrojíme cca 2 cm od konce (je to tvrdé). Nasekáme ho na cca 3 cm špalíčky, abych ho pak v puse cítila 🙂 Přidáme nakrájená sušená rajčata a vše dohromady orestujeme.

Stáhneme plamen a přidáme smetanu, nakrájenou nivu, zakysanou smetanu… a dochutíme, jestli je třeba. Ochutnejte hlavně předem niva sama o sobě slaná. 

Posypeme strouhaným parmazánem a dáme na pár minut zapéct pod gril do trouby.

Jako přílohu jsem si zvolila těstoviny s mozzarellou na plech. 


ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno