Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 60 min
Množství: bochník
Obtížnost: snadné
Chléb s vůní italských sušených rajčat
Suroviny:
- 150 g tučného jogurtu
- 50 g zakysané smetany
- 2 PL dýňového semínka
- 2 PL sezamového semínka
- 5 g soli
- 7 ks nasekaných sušených rajčat
- 2 PL nasekaných nahrubo bylinek ( tymian, hladkolistá petržel, medvědí česnek….)
- 60 g mandlové mouky
- 60 g mouky ze zlatého lněného semínka
- 15 g psyllia
- 5 g kypřícího prášku s vinným kamenem
- 5 g xantanové gumy
Postup:
Předehřejeme troubu na 170 stupňů.
V misce vyšleháme všechny mokré suroviny. Sypké suroviny smícháme zvlášť a poté pomalu přisypáváme k mokré části. Nakonec necháme asi 15 minut odstát.
Těsto je lepivé konzistence, namočíme ruce a vytvarujte požadovaný tvar. Můžeme provést řez na povrchu bochníku. Není to ale podmínkou, stejně Vám praskne 🙂
Pečeme cca 60 minut (podle trouby).
Jako ppomazánku jsem zvolila kombinaci sušených rajčat a avokáda.