Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 60 min
Množství: bochník
Obtížnost: snadné

Chléb s vůní italských sušených rajčat


Suroviny:

  • 150 g tučného jogurtu
  • 50 g zakysané smetany
  • 2 PL dýňového semínka
  • 2 PL sezamového semínka
  • 5 g soli
  • 7 ks nasekaných sušených rajčat
  • 2 PL nasekaných nahrubo bylinek ( tymian, hladkolistá petržel, medvědí česnek….)
  • 60 g mandlové mouky
  • 60 g mouky ze zlatého lněného semínka 
  • 15 g psyllia
  • 5 g kypřícího prášku s vinným kamenem
  • 5 g xantanové gumy

Postup:

Předehřejeme troubu na 170 stupňů.

V misce vyšleháme všechny mokré suroviny. Sypké suroviny smícháme zvlášť a poté pomalu přisypáváme k mokré části. Nakonec necháme asi 15 minut odstát.

Těsto je lepivé konzistence, namočíme  ruce a vytvarujte požadovaný tvar. Můžeme provést řez na povrchu bochníku. Není to ale podmínkou, stejně Vám praskne 🙂

Pečeme cca 60 minut (podle trouby).

Jako ppomazánku jsem zvolila kombinaci sušených rajčat a avokáda.

Předchozí článekPomazánka ze sušených rajčat a avokáda
Další článekVepřová kotleta s dušenou mrkví a šťouchanou kedlubnou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno