Pink Cake
Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 16 cm

Moc ráda peču dorty, ale nikdy nevím jak se budou jmenovat. A tomto případě to bylo stejné. Ale ostružiny obarvily krém na růžovo. Tak růžofka 🙂


Suroviny:

NA KORPUS:

  • 4 vejce
  • 1 PL povoleného sladidla
  • 4 PL kokosové mouky
  • špetka soli
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu

NA KRÉM:

  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g tučného tvarohu
  • povolené sladidlo dle potřeby a chutí 🙂
  • 2 hrsti ostružin
  • šťáva z ½ citronu

POLEVA :

  • vysokoprocentní čokoláda tmavá
  • vysokoprocentní čokoláda bílá
  • smetana ke šlehání
  • mrazem sušené ovoce(brusinky), čokoládové pecičky a pusinky z krému

Postup:

Předehřejeme troubu na 180°C.

Z vajíček oddělíme bílky od žloutků. Ze žloutků a sladidla vyšleháme krém a přimícháme kokosovou mouku.

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do žloutkové směsi.

A dáme péct do formy vyložené pečícím papírem na cca 40 minut ( podle trouby).

Než se nám korpus upeče, tak si připravíme krém.

Nejprve povaříme ovoce, v tomto případě ostružiny, které nepatrně podlijeme vodou…Když se rozvaří (cca 5 minut), tak je rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme, aby jsme se zbavili semen. Necháme vychladnout.

Vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme sladidlo dle potřeby, šťávu z citronu a vmícháme tvaroh.

Vychladlý korpus spadne na objemu, tak se nelekněte. Potřeme připraveným krémem a dáme vychladit.

Na polevu 1:2 ( smetana:čokoláda)

Smetanu vypneme těsně pod bodem varu a přidáme čokoládu, kterou v ní rozmícháme. Lehce zchladlou čokoládou polejeme dort.

Zdobíme dle vlastní fantazie.

Předchozí článekSýrové placičky
Další článekZapečená cuketa s mletým masem

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno