Moc ráda peču dorty, ale nikdy nevím jak se budou jmenovat. A tomto případě to bylo stejné. Ale ostružiny obarvily krém na růžovo. Tak růžofka 🙂
Suroviny:
NA KORPUS:
- 4 vejce
- 1 PL povoleného sladidla
- 4 PL kokosové mouky
- špetka soli
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
NA KRÉM:
- 100 ml smetany ke šlehání
- 100 g tučného tvarohu
- povolené sladidlo dle potřeby a chutí 🙂
- 2 hrsti ostružin
- šťáva z ½ citronu
POLEVA :
- vysokoprocentní čokoláda tmavá
- vysokoprocentní čokoláda bílá
- smetana ke šlehání
- mrazem sušené ovoce(brusinky), čokoládové pecičky a pusinky z krému
Postup:
Předehřejeme troubu na 180°C.
Z vajíček oddělíme bílky od žloutků. Ze žloutků a sladidla vyšleháme krém a přimícháme kokosovou mouku.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který zapracujeme do žloutkové směsi.
A dáme péct do formy vyložené pečícím papírem na cca 40 minut ( podle trouby).
Než se nám korpus upeče, tak si připravíme krém.
Nejprve povaříme ovoce, v tomto případě ostružiny, které nepatrně podlijeme vodou…Když se rozvaří (cca 5 minut), tak je rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme, aby jsme se zbavili semen. Necháme vychladnout.
Vyšleháme smetanu ke šlehání, přidáme sladidlo dle potřeby, šťávu z citronu a vmícháme tvaroh.
Vychladlý korpus spadne na objemu, tak se nelekněte. Potřeme připraveným krémem a dáme vychladit.
Na polevu 1:2 ( smetana:čokoláda)
Smetanu vypneme těsně pod bodem varu a přidáme čokoládu, kterou v ní rozmícháme. Lehce zchladlou čokoládou polejeme dort.
Zdobíme dle vlastní fantazie.