Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 25 min
Množství: 2 porcí

Zapečené palačinky s tvarohem jsou původem z maďarské kuchyně. Ale co je dobré, je jedno odkud recept na jídlo pochází. V klidu si je vychutnejte.


Suroviny:

PALAČINKY

  • 60 g smetanového sýra
  • 30 g másla
  • 30 g mandlové mouky
  • 3 vejce
  • povolený cukr

NÁPLŇ

  • 200 g tvarohu
  • 1 vejce
  • pomerančová kůra
  • vanilka
  • 30 g povoleného cukru dle potřeby
  • troška smetany

ZÁLIVKA

  • 1 dl smetany
  • 1 vejce
  • 15 g povoleného cukru
  • máslo na vymazání pekáčku

Postup:

Předehřejeme troubu na 150°C.

Přidáme všechny vybrané přísady do misky a rozšleháme do hladké konzistence.

Pečícím papírem vyložíme plech na pečení a nalijeme celou směs na plech. Směs je natolik tekutá, že se nám krásně rozlije po plechu. Pomocí špachtle směs rovnoměrně rozetřeme,  tak aby byla směs co nejtenčí. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut.

Jakmile je těsto upečené, necháme vychladnout a sundáme pečicí papír.

Mezi tím než se palačinky upečou, si připravíme tvaroh na plnění. V misce smícháme tvaroh, vejce, pomerančovou kůru, vanilku a cukr dle libosti.

Celý plát namažeme tvarohem, zamotáme a nakrájíme na požadované tvary. Zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní palačinky.

Zalijeme zálivkou, kterou si připravíme ze smetany, vajec a cukru podle své chuti.

Pečeme cca 25 minut v předehřáté troubě do zlatavé barvy zapečených palačinek. 

Předchozí článekČokoládová nevinnost
Další článekCeasar salát

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno