Zapečené palačinky s tvarohem jsou původem z maďarské kuchyně. Ale co je dobré, je jedno odkud recept na jídlo pochází. V klidu si je vychutnejte.
Suroviny:
PALAČINKY
- 60 g smetanového sýra
- 30 g másla
- 30 g mandlové mouky
- 3 vejce
- povolený cukr
NÁPLŇ
- 200 g tvarohu
- 1 vejce
- pomerančová kůra
- vanilka
- 30 g povoleného cukru dle potřeby
- troška smetany
ZÁLIVKA
- 1 dl smetany
- 1 vejce
- 15 g povoleného cukru
- máslo na vymazání pekáčku
Postup:
Předehřejeme troubu na 150°C.
Přidáme všechny vybrané přísady do misky a rozšleháme do hladké konzistence.
Pečícím papírem vyložíme plech na pečení a nalijeme celou směs na plech. Směs je natolik tekutá, že se nám krásně rozlije po plechu. Pomocí špachtle směs rovnoměrně rozetřeme, tak aby byla směs co nejtenčí. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut.
Jakmile je těsto upečené, necháme vychladnout a sundáme pečicí papír.
Mezi tím než se palačinky upečou, si připravíme tvaroh na plnění. V misce smícháme tvaroh, vejce, pomerančovou kůru, vanilku a cukr dle libosti.
Celý plát namažeme tvarohem, zamotáme a nakrájíme na požadované tvary. Zapékací misku vymažeme máslem a naskládáme do ní palačinky.
Zalijeme zálivkou, kterou si připravíme ze smetany, vajec a cukru podle své chuti.
Pečeme cca 25 minut v předehřáté troubě do zlatavé barvy zapečených palačinek.