Čas přípravy: 10 minČas vaření: 45 minMnožství: 12 porceObtížnost: snadné
Tento recept na piškot s borůvkami a citronovou polevou je natolik jednoduchý a lahodný, až je geniální. Tak pojďmě na to.
Suroviny:
- 5ks Vejce M
- 3 PL Rozpuštěného másla
- 3 PL Smetany na šlehání
- 1 ČL Vanilkového extraktu
- 2 šálky Mandlové mouky
- 2 šálek Kokosové mouky
- 1 1/2 ČL Prášku do pečiva
- 1/2 šálku Xylitol nebo jiného práškov sladidla
- 1 šálek Čerstvých borůvek
Citronová glazura
- 1 PL čerstvé citronové šťávy
- 1 PL smetany na šlehání
- 4 PL práškového sladidla nebo více podle potřeby
Postup:
Předehřejte troubu na 150 °C. Vystelte chlebovou formu pečicím papírem. Papír si předem pomačkejte a bude se vám dobře rovnat do formy.
V míse smíchejte vejce, rozpuštěné máslo, smetanu na šlehání a vanilkový extrakt. Vše dobře rozšlehejte do hladké směsi.
Do velké mísy nasypte mandlovou mouku, kokosovou mouku, prášek do pečiva, sladidlo. Suchou směs dobře promíchejte.
Nalijte mokré přísady do mísy se suchými přísadami. Dobře promíchejte aby se vytvořila hladká směs těsta. Těsto bude zpočátku trochu tekuté, ale za minutu nebo dvě zhoustne.
Omyté borůvky nasypte na dno formy. Přidejte těsto do formy na chleba a povrch uhlaďte.
Umístěte do střední polohy trouby a pečte asi 45 minut, pečeno je když se na zapíchnutou špejli těsto nelepí.
Nechte piškot vychladnout a poté pokapejte polevou a nakrájejte na plátky.
Pro vytvoření glazury rozšlehejte všechny ingredience. Pokud je glazura příliš tekutá, můžete přidat ještě trochu sladidla, dokud nedosáhne požadované hustoty. Měli byste mít dostatek glazury, abyste velkoryse pokapali piškot, ale ne dost, abyste chleba úplně zakryli.
Full NameEmail Address