Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné
Sametová kedlubnová omáčka jako od babičky. Smetanovo chuť zeleniny, prostě dokonalost sama.
Suroviny:
- 3 ks kedlubny
- 5 ks mrkve
- sůl
- oříšek másla
- čerstvá petrželka
- cca 1 dcl smetany ke šlehání
Postup:
Kedlubny zbavíme slupky a mrkev očistíme. Překrojíme na menší kousky a nakrájíme na hranolky nebo na kolečka.
Na pánvi si rozehřejeme máslo a přihodíme zeleninu. Osolíme. Na mírném plameni orestujeme, cca 10 minut. Zelenina by měla být udělaná na skus. Na závěr podlijeme smetanou ke šlehání a trošku jí zredukujeme. Smetana zeleninu hezky obalí.
Po vypnutí plamene posypeme nasekanou petrželkou.