Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 10 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Sametová kedlubnová omáčka jako od babičky. Smetanovo chuť zeleniny, prostě dokonalost sama.


Suroviny:

  • 3 ks kedlubny
  • 5 ks mrkve
  • sůl
  • oříšek másla
  • čerstvá petrželka
  • cca 1 dcl smetany ke šlehání

Postup:

Kedlubny zbavíme slupky a mrkev očistíme. Překrojíme na menší kousky a nakrájíme na hranolky nebo na kolečka. 

Na pánvi si rozehřejeme máslo a přihodíme zeleninu. Osolíme. Na mírném plameni orestujeme, cca 10 minut. Zelenina by měla být udělaná na skus. Na závěr podlijeme smetanou ke šlehání a trošku jí zredukujeme. Smetana zeleninu hezky obalí.

Po vypnutí plamene posypeme nasekanou petrželkou.

Předchozí článekValašská kyselica
Další článekSalát s hlívou ústřičnou

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno