Čas přípravy: 7 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 4 porcí

Tato voňavá polévka je fantastickým způsobem, jak využít zbytky kachního masa – nebo jiného pečeného “ptáka”. 🙂


Suroviny:

  • 2 ks kachních křídel s kostrou
  • 1 cibule
  • ⅓ celeru
  • 2 mrkve
  • 3 velké listy mangoldu nebo listy špenátu
  • 4 stroužky česneku
  • 1 malá hrst lišek
  • 1 PL másla
  • 1 větvička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 4 celé pepře
  • sůl
  • mletý pepř

Postup:

Kachní maso osolíme, přidáme kmín, tymián, celé oloupané stroužky česneku a na kolečka nakrájenou cibulku. Mírně podlijeme maso vodou a pečeme při 160°C, dokud nebude maso měkké. Maso vyjmeme a obereme od kostí. Kosti vrátíme do pekáčku a zalijeme vývarem z vařené zeleniny cca 1 litr. A necháme ještě provařit 10 minut. Vývar přecedíme přes cedník a poté přidáme k vývaru zeleninu s mrkví a celerem, listy mangoldu nebo špenátu a povaříme další 4 minuty.

Nakrájenou zeleninu vaříme 10 minut dokud nebude skoro měkká. Zeleninu scedíme a použijeme jako vložku do polévky. Mezi tím si na pánvi opečeme na másle lišky, které osolíme a okmínujeme. 

Zeleninu, maso a houby rozdělíme na polévkové talíře, zalijeme vývarem.

Podáváme s LC pečivem.

Předchozí článekKrémová květáková polévka s mrkví
Další článekCelerově celerová polévka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno