Tato voňavá polévka je fantastickým způsobem, jak využít zbytky kachního masa – nebo jiného pečeného “ptáka”. 🙂
Suroviny:
- 2 ks kachních křídel s kostrou
- 1 cibule
- ⅓ celeru
- 2 mrkve
- 3 velké listy mangoldu nebo listy špenátu
- 4 stroužky česneku
- 1 malá hrst lišek
- 1 PL másla
- 1 větvička tymiánu
- 1 bobkový list
- 4 celé pepře
- sůl
- mletý pepř
Postup:
Kachní maso osolíme, přidáme kmín, tymián, celé oloupané stroužky česneku a na kolečka nakrájenou cibulku. Mírně podlijeme maso vodou a pečeme při 160°C, dokud nebude maso měkké. Maso vyjmeme a obereme od kostí. Kosti vrátíme do pekáčku a zalijeme vývarem z vařené zeleniny cca 1 litr. A necháme ještě provařit 10 minut. Vývar přecedíme přes cedník a poté přidáme k vývaru zeleninu s mrkví a celerem, listy mangoldu nebo špenátu a povaříme další 4 minuty.
Nakrájenou zeleninu vaříme 10 minut dokud nebude skoro měkká. Zeleninu scedíme a použijeme jako vložku do polévky. Mezi tím si na pánvi opečeme na másle lišky, které osolíme a okmínujeme.
Zeleninu, maso a houby rozdělíme na polévkové talíře, zalijeme vývarem.
Podáváme s LC pečivem.