Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 50 min
Množství: 6 porce
Obtížnost: snadné

Vyzkoušejte tento svěží nízkosacharidový ovocný koláč se sněhovou peřinou. Místo rybízu lze využít jakékoli výraznější ovoce – višně, maliny, určitě by byl skvělý i s rebarborou.


Suroviny:

Korpus

  • 70g mouka mandlová
  • 60g mouka kokosová
  • 80g čerstvý krémový sýr
  • 2 ks vejce M, do těsta pouze žloutky, bílky na “peřinu”
  • 1 ČL kypřící prášek do pečiva

Tvarohová náplň

  • 250g tvaroh v kostce – tučný
  • 1 PL xylitol, cukr březový
  • 1ks vejce M
  • vanilkový extrakt
  • 50ml smetana ke šlehání, šlehačka
  • 1 PL citronová šťáva, čerstvá

Bílková směs – peřina

  • 1 PL xylitol, cukr březový
  • 250g rybíz červený
  • 1PL citronová šťáva, čerstvá

Postup:

Použila jsem formu o průměru 20 cm. Před pečením formu vymažte máslem a vysypte kokosem nebo trochou mandlové mouky. Formu místo vymazání můžete vyložit jen pečícím papírem. 

Těsto – všechny suroviny na těsto – mimo vaječného bílku – jsem dala do sekáčku od tyčového mixeru a promixovala. Vlhkou rukou jsem těsto natlačila do formy tak, aby kolem vznikl okraj vysoký 1-2cm. Pečeme při 180C cca 15minut. Poté na předpečený koláč rozetřeme tvarohovou náplň. 

Tvarohová náplň – suroviny na náplň umixujeme v sekáčku. Koláč potřený náplní dáme péct na dalších 20minut. Poté na koláč navrstvíme bílkovou směs. 

Bílková směs – z bílků, které zbyly z těsta ušleháme tuhý sníh, následně zašleháme Xylitol pěkně do tuha. Nakonec lehce vmícháme rybíz, citronovou šťávu, a skořici. Bílkovou směs navrstvíme na koláč a opět pečeme cca 15minut hezky do růžova. Dobu pečení přizpůsobte vaší troubě. Záleží i na tom, jak vysoko v troubě je koláč umístěný.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno