Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 4 bulky

Makové bulky jsou výborné čerstvé s máslem ke kávě na snídani. Použít je můžeme jako kostičky do knedlíků, nádivky, nebo opečené jako krutónky do polévek či salátů.


Suroviny:

  • 4 vejce
  • 130 g mandlové mouky
  • 30 g kokosové mouky
  • 2 ČL psyllium
  • 1 ČL soli
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL másla
  • 1 dcl vroucí vodu
  • 1 PL máku

Postup:

Suché suroviny smícháme v misce. Vejce se solí mícháme pomocí ručního šlehače tak dlouho, dokud ze směsi nevznikne našlehaná krémová směs. Smícháme suchou směs s rozpuštěným máslem a našlehanými vejci.

Přiléváme postupně vroucí vodu a mícháme, dokud nám nevznikne vláčné pevnější těsto. Těsto necháme několik minut odpočinout. Mezi tím si předehřejte troubu na 175°C. Rozdělíme si těsto na 4 díly (cca 100g) ze kterých vytvarujeme bulky, které posypeme mákem.
Pečeme asi cca 40 minut podle trouby do zlatavé barvy.

Náš TIP: Pro svoji podobnost s bílým pečivem je můžete použít do nádivky nebo nakrájené na kostičky do knedlíků (houskové, karlovarské)

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno