Suroviny:
- 4 vejce
- 130 g mandlové mouky
- 30 g kokosové mouky
- 2 ČL psyllium
- 1 ČL soli
- 2 ČL prášku do pečiva
- 2 PL másla
- 1 dcl vroucí vodu
- 1 PL máku
Postup:
Suché suroviny smícháme v misce. Vejce se solí mícháme pomocí ručního šlehače tak dlouho, dokud ze směsi nevznikne našlehaná krémová směs. Smícháme suchou směs s rozpuštěným máslem a našlehanými vejci.
Přiléváme postupně vroucí vodu a mícháme, dokud nám nevznikne vláčné pevnější těsto. Těsto necháme několik minut odpočinout. Mezi tím si předehřejte troubu na 175°C. Rozdělíme si těsto na 4 díly (cca 100g) ze kterých vytvarujeme bulky, které posypeme mákem.
Pečeme asi cca 40 minut podle trouby do zlatavé barvy.
Náš TIP: Pro svoji podobnost s bílým pečivem je můžete použít do nádivky nebo nakrájené na kostičky do knedlíků (houskové, karlovarské)