Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min
Množství: 4 bulky

Makové bulky jsou výborné čerstvé s máslem ke kávě na snídani. Použít je můžeme jako kostičky do knedlíků, nádivky, nebo opečené jako krutónky do polévek či salátů.


Suroviny:

  • 4 vejce
  • 130 g mandlové mouky
  • 30 g kokosové mouky
  • 2 ČL psyllium
  • 1 ČL soli
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 2 PL másla
  • 1 dcl vroucí vodu
  • 1 PL máku

Postup:

Suché suroviny smícháme v misce. Vejce se solí mícháme pomocí ručního šlehače tak dlouho, dokud ze směsi nevznikne našlehaná krémová směs. Smícháme suchou směs s rozpuštěným máslem a našlehanými vejci.

Přiléváme postupně vroucí vodu a mícháme, dokud nám nevznikne vláčné pevnější těsto. Těsto necháme několik minut odpočinout. Mezi tím si předehřejte troubu na 175°C. Rozdělíme si těsto na 4 díly (cca 100g) ze kterých vytvarujeme bulky, které posypeme mákem.
Pečeme asi cca 40 minut podle trouby do zlatavé barvy.

Náš TIP: Pro svoji podobnost s bílým pečivem je můžete použít do nádivky nebo nakrájené na kostičky do knedlíků (houskové, karlovarské)

Předchozí článekBulky mini
Další článekPovedené lívance

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno