Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 8 min
Množství: podle vykrajovátka 

Vánoční klasika s vůní nostalgie a vzpomínek na babiččino cukroví.


Suroviny:

  • 140 g jemně mleté mandlové mouky
  • 20 g kokosové mouky
  • kůra z 1 citronu
  • 100 g změklého másla
  • 40 g moučkového xylitolu
  • 2 žloutky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 1 ČL xantanové gumy

NA PROMAZÁNÍ LC RYBÍZOVÝ DŽEM

Postup:

V robotu si promícháme všechny uvedené suroviny a vypracujeme poměrně dost lepivé těsto.

Těsto dáme do folie a necháme ho odpočinout alespoň dvě hodiny v lednici.

Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry a vykrajujeme požadované tvary.

Zbytek těsta sejmeme a opět spojíme v jedno těsto a pokračujeme stejně dokud nějaké máme 🙂

Vykrojené tvary nepřenášíme. Mohly by se potrhat. Necháme je na pečícím papíře, na kterém jsme je vykrajovali.

Tvary s vykrojením uprostřed se budou péct o chvilku kratší dobu, proto je pečte zvlášť.

Plníme vychladlé naším oblíbeným džemem či marmeládou

Předchozí článekTvarohové knedlíčky
Další článekObložené bulky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno