Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 8 min
Množství: podle vykrajovátka
Vánoční klasika s vůní nostalgie a vzpomínek na babiččino cukroví.
Suroviny:
- 140 g jemně mleté mandlové mouky
- 20 g kokosové mouky
- kůra z 1 citronu
- 100 g změklého másla
- 40 g moučkového xylitolu
- 2 žloutky
- 2 ČL prášku do pečiva
- 1 ČL xantanové gumy
NA PROMAZÁNÍ LC RYBÍZOVÝ DŽEM
Postup:
V robotu si promícháme všechny uvedené suroviny a vypracujeme poměrně dost lepivé těsto.
Těsto dáme do folie a necháme ho odpočinout alespoň dvě hodiny v lednici.
Těsto vyválíme mezi dvěma pečícími papíry a vykrajujeme požadované tvary.
Zbytek těsta sejmeme a opět spojíme v jedno těsto a pokračujeme stejně dokud nějaké máme 🙂
Vykrojené tvary nepřenášíme. Mohly by se potrhat. Necháme je na pečícím papíře, na kterém jsme je vykrajovali.
Tvary s vykrojením uprostřed se budou péct o chvilku kratší dobu, proto je pečte zvlášť.
Plníme vychladlé naším oblíbeným džemem či marmeládou