Čas přípravy: 7 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 4 porcí

Krémová nízkosacharidová polévka, která vyžaduje málo času na přípravu a uvolní více času u stolu na vychutnání lahodných chutí a vůní použitých surovin


Suroviny:

  • 1 květák
  • 2 cibule
  • 3 PL másla
  • 100 ml kokosového mléka neslazeného
  • 2 šálky vývaru
  • 1 ČL hořčice
  • 100g Grana Padano
  • 2 větší mrkve
  • sůl
  • pepř bílý

Volitelně:

  • pažitka
  • slanina

Postup:

V hrnci rozehřejeme máslo na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na růžičky rozdrobený květák a zalijeme kokosovým mlékem a vývarem. Vývar použijem slepičí nebo hovězí. 

Osolíme, opepříme a vaříme dokud nebude květák měkký.

Celou polévku rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Přidáme hořčici, strouhaný sýr a krátce povaříme aby se sýr rozpustil. Zjemníme smetanou nebo plátkem másla a již nevaříme.

Mezi tím si nastrouháme mrkev škrabkou julienne na tenká nudličky. Nastrouhanou mrkev lehce povaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. Mrkev ochladíme ledovou vodou aby neztratila svou barvu a zůstala křehká.   

Podáváme s mrkví a ozdobíme opraženou slaninou a pažitkou.

Předchozí článekPečené kachní prso a čočka Beluga
Další článekPečená kachní polévka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno