Krémová nízkosacharidová polévka, která vyžaduje málo času na přípravu a uvolní více času u stolu na vychutnání lahodných chutí a vůní použitých surovin
Suroviny:
- 1 květák
- 2 cibule
- 3 PL másla
- 100 ml kokosového mléka neslazeného
- 2 šálky vývaru
- 1 ČL hořčice
- 100g Grana Padano
- 2 větší mrkve
- sůl
- pepř bílý
Volitelně:
- pažitka
- slanina
Postup:
V hrnci rozehřejeme máslo na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme na růžičky rozdrobený květák a zalijeme kokosovým mlékem a vývarem. Vývar použijem slepičí nebo hovězí.
Osolíme, opepříme a vaříme dokud nebude květák měkký.
Celou polévku rozmixujeme pomocí tyčového mixéru. Přidáme hořčici, strouhaný sýr a krátce povaříme aby se sýr rozpustil. Zjemníme smetanou nebo plátkem másla a již nevaříme.
Mezi tím si nastrouháme mrkev škrabkou julienne na tenká nudličky. Nastrouhanou mrkev lehce povaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. Mrkev ochladíme ledovou vodou aby neztratila svou barvu a zůstala křehká.
Podáváme s mrkví a ozdobíme opraženou slaninou a pažitkou.