Čas přípravy: 3 min
Čas vaření: 6 min
Množství: 8 knedlíků
Klasika babiččiny kuchyně. Recept na knedlíky plněné jahodami, nesmí chybět ani v nízkosacharidové stravě.
Suroviny:
- 250 g tučného tvarohu
- 2 vejce
- špatka soli
- 1 PL psyllia
- 60 g kokosové mouky
- jahody nebo jiné povolené ovoce
NA POSYPÁNÍ:
- strouhaný kokos
- 1 PL povoleného sladidla(nemusí být)
- rozehřáté máslo
Postup:
Všechny suroviny smícháme a spojíme v hladké těsto, které dáme na 10 minut odpočinout do lednice.
Vodu v kastrolu přivedeme k varu.
Těsto rozkrojíme na osm částí, v ruce vytvarujeme placičky a plníme jahodami.
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 5-6 minut.
NÁŠ TIP: Jahodové knedlíky mi přijdou vždy mdlí, tak od malička miluji polevu z rozmačkaných jahod s trochou sladidla….a samozřejmě zasypané tvarohem a polité spoustou másla 🙂