Čas přípravy: 3 min
Čas vaření: 6 min
Množství: 8 knedlíků

Klasika babiččiny kuchyně. Recept na knedlíky plněné jahodami, nesmí chybět ani v nízkosacharidové stravě. 


Suroviny:

  • 250 g tučného tvarohu
  • 2 vejce
  • špatka soli
  • 1 PL psyllia
  • 60 g kokosové mouky
  • jahody nebo jiné povolené ovoce

NA POSYPÁNÍ:

  • strouhaný kokos
  • 1 PL povoleného sladidla(nemusí být)
  • rozehřáté máslo

Postup:

Všechny suroviny smícháme a spojíme v hladké těsto, které dáme na 10 minut odpočinout do lednice.

Vodu v kastrolu přivedeme k varu.

Těsto rozkrojíme na osm částí, v ruce vytvarujeme placičky a plníme jahodami.

Knedlíky vaříme ve vroucí vodě 5-6 minut.

NÁŠ TIP: Jahodové knedlíky mi přijdou vždy mdlí, tak od malička miluji polevu z rozmačkaných jahod s trochou sladidla….a samozřejmě zasypané tvarohem a polité spoustou másla 🙂

Předchozí článekTortilla plněná mletým hovězím masem s dýní
Další článekRavioli plněné špenátem a ricottou v gorgonzolové omáčce

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno