Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 60 min
Množství: forma 23 cm
Dýňová bábovka… skvělá, chutná a jednoduchá na přípravu. Bábovka krásně provoní celou kuchyň a navodí pocit slunného podzimního dne a domácí pohody.
Suroviny:
- 100g mandlové mouky
- 120g kokosové mouky
- 120g lískooříškové mouky
- 200g dýně Hokkaidó
- 100g povoleného sladidla
- 4 vejce
- 12g prášku do pečiva
- vanilková esence
- 150 ml mléka
- olej na vymazání formy
- Xylitol moučkový
Postup:
Celá vejce vyšleháme s cukrem, poté přidáme mouky, prášek do pečiva, vanilkovou esenci, vlažné mléko a vše důkladně promícháme.
Do těsta zamícháme najemno nastrouhanou dýni. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku.
Dýňovou bábovku vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme asi 60 minut (špejlí vyzkoušíme, zda není těsto uvnitř syrové).
Vychlazenou vyklopenou bábovku posypeme moučkovým cukrem xylitol.
TIP: Místo vanilkové esence můžeme přidat 15 g dýňového koření dle receptu.
Dýňové koření
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
- 1/2 lžičky sušeného zázvoru
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku