Dýňová bábovka
Dýňová bábovka… skvělá, chutná a jednoduchá na přípravu.
Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 60 min
Množství:  forma 23 cm

Dýňová bábovka… skvělá, chutná a jednoduchá na přípravu. Bábovka krásně provoní celou kuchyň a navodí pocit slunného podzimního dne a domácí pohody.


Suroviny:

  • 100g mandlové mouky
  • 120g kokosové mouky
  • 120g lískooříškové mouky
  • 200g dýně Hokkaidó
  • 100g povoleného sladidla
  • 4 vejce
  • 12g prášku do pečiva
  • vanilková esence
  • 150 ml mléka
  • olej na vymazání formy
  • Xylitol moučkový

Postup:

Celá vejce vyšleháme s cukrem, poté přidáme mouky, prášek do pečiva, vanilkovou esenci, vlažné mléko a vše důkladně promícháme.

Do těsta zamícháme najemno nastrouhanou dýni. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy na bábovku.

Dýňovou bábovku vložíme do předehřáté trouby na 160°C a pečeme asi 60 minut (špejlí vyzkoušíme, zda není těsto uvnitř syrové).

Vychlazenou vyklopenou bábovku posypeme moučkovým cukrem xylitol.

TIP: Místo vanilkové esence můžeme přidat 15 g dýňového koření dle receptu.

Dýňové koření

  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru
  • 1/4 lžičky mletého hřebíčku
Předchozí článekDýňovo – rajčatová polévka
Další článekPečená kuřecí játra s dýňovou omáčkou a těstovinami

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno