Čas přípravy: 10 min
Čas vaření:  20 min
Množství:  4 porcí

Rychlé rizoto na italský způsob. Kombinace cukety, květáku, hlívy ústřičné, anglické slaniny a parmezánu, to je ten impuls pro rychlý a chutný oběd nebo večeři.


Suroviny:

  • 1 středně velký květák
  • 1 středně velká cuketa
  • 2 šalotky (popřípadě 1 cibule)
  • 2 stroužky česneku
  • 15 dkg anglické slaniny
  • trs hlívy ústřičné (nemusí být)
  • sůl
  • 1 ČL drceného kmínu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 2 hrsti strouhaného parmazánu
  • 2 oříšky másla

Postup:

Šalotku si oloupeme a nakrájíme na jemno. Na pánvi ji orestujeme na másle, necháme pouze zesklovatět. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a natrhanou hlívu ústřičnou a orestujeme. Cuketu si nastrouháme nahrubo a zbavíme ji přebytečné vody, osolíme a přidáme drcený kmín a prolisovaný česnek. 

Vše společně orestujeme.

Na konec přidáme nahrubo nastrouhaný květák, který nám poslouží místo rýže, nepatrně osolíme (nedochucujeme úplně, jelikož budeme ještě dávat sýr parmazán, který má svou výraznou specifickou chuť).

Orestujeme jen pár minut, aby byl květák na skus.Podlijeme smetanou, aby byla vláčnější konzistenci a už dál nevaříme. Na konec přimícháme hrst parmazánu.

Dle potřeby můžeme ještě osolit. Druhou hrst parmezánu si necháme na posypání hotových porc

Předchozí článekPalačinky
Další článekKokosovo-makový mug cake

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno