Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 35 min
Množství: 2 porce

Nedávno jsem při přípravě celerové polévky byl mile překvapen, jak hustá a chutná hmota vznikla rovařením celeru. To mě přivedlo k přípravě celerového pyré jako přílohy.


Suroviny:

  • 1 ks celeru
  • 150 ml smetany k vaření
  • 100 g smetanového sýru
  • 1 PL másla
  • sůl

Postup:

Celer očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Dáme do většího hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme dokud není celer takřka rozvařen. Vodu z vařeného celeru slijeme ale trochu si necháme v hrnci na ředění pyré. V hrníčku si předehřejeme v mikrovlnce smetanu na vaření.

Scezený celer rozmačkáme ručním mixérem, přidáme teplou smetanu a smetanový sýr. Vše vyšlehéme do hladkého pyré. Dosolíme podle chuti a můžeme podávat.

Vařený celer je světlé barvy a pro pocit podobnosti barvy brambor, můžeme přidat špetičku kurkumy nebo 1 PL lžíci dýňového pyré. 

Předchozí článekMarinované kuřecí řízky
Další článekKrémová pórková polévka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno