Borůvko-limetkový dort
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 40 min + zdobení
Množství: 16cm průmer formy
Obtížnost: středně snadné

Na takto vysoký dort budete potřebovat upéct korpusy dva. A krém! Ten je opravdu perlou dortu. Je založený na Mascarpone a Cream fresh. A vůně a chuť limetky je povznášející.


Suroviny:

KORPUS

  • 170 ml podmáslí
  • 55 ml oleje
  • 2 vejce
  • 2 PL limetkové šťávy a kůry
  • 250 g kokosové mouky
  • 250 g mandlové mouky
  • povolené sladidlo dle libosti
  • 150 g povoleného másla
  • 0,5 ČL soli
  • 1,5 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
  • 0,5 ČL sody
  • borůvky a maliny/ostružiny nebo jiné bobulovité ovoce

KRÉM

  • 250 g cream fresh
  • 250 g mascarpone
  • limetková šťáva
  • povolené sladidlo

Postup:

Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.

Suché ingredience promícháme a postupně přidáme povolené (změklé máslo).

Přidáme mokré ingredience. Podmáslí s olejem a postupně zašleháme vejce a limetkovou šťávu s kůrou. Pořádně promícháme , ať se vše spojí.

Celou dávku doporučuji rozpůlit a péct ve dvou formách. Když dvě formy nemáme, pečeme na etapy. Těsto se lépe propeče. Ostružiny obalim v mandlové mouce a pár jich zapíchám do těsta. Pečeme na 170 stupňů asi 35- 40 minut. Vyzkoušíme špejlí.

Mezitím si připravíme krém. Smícháme cream fresh s mascarpone, přidáme pár kapek limetkové šťávy a osladíme podle své potřeby.

Vychladlé pláty promažeme krémem, přiklopíme a můžeme potáhnout krémem celý dort ….Zdobení dle vlastní fantazie.

Předchozí článekSalát z karfiolu čili květáku
Další článekKvětákový krém

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno