Na takto vysoký dort budete potřebovat upéct korpusy dva. A krém! Ten je opravdu perlou dortu. Je založený na Mascarpone a Cream fresh. A vůně a chuť limetky je povznášející.
Suroviny:
KORPUS
- 170 ml podmáslí
- 55 ml oleje
- 2 vejce
- 2 PL limetkové šťávy a kůry
- 250 g kokosové mouky
- 250 g mandlové mouky
- povolené sladidlo dle libosti
- 150 g povoleného másla
- 0,5 ČL soli
- 1,5 ČL prášku do pečiva bez fosfátu
- 0,5 ČL sody
- borůvky a maliny/ostružiny nebo jiné bobulovité ovoce
KRÉM
- 250 g cream fresh
- 250 g mascarpone
- limetková šťáva
- povolené sladidlo
Postup:
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů.
Suché ingredience promícháme a postupně přidáme povolené (změklé máslo).
Přidáme mokré ingredience. Podmáslí s olejem a postupně zašleháme vejce a limetkovou šťávu s kůrou. Pořádně promícháme , ať se vše spojí.
Celou dávku doporučuji rozpůlit a péct ve dvou formách. Když dvě formy nemáme, pečeme na etapy. Těsto se lépe propeče. Ostružiny obalim v mandlové mouce a pár jich zapíchám do těsta. Pečeme na 170 stupňů asi 35- 40 minut. Vyzkoušíme špejlí.
Mezitím si připravíme krém. Smícháme cream fresh s mascarpone, přidáme pár kapek limetkové šťávy a osladíme podle své potřeby.
Vychladlé pláty promažeme krémem, přiklopíme a můžeme potáhnout krémem celý dort ….Zdobení dle vlastní fantazie.