Připravte si chutný květákový kuskus s křupavou zeleninou a opečeným kuřecím masem, zdravý oběd vhodný do krabičky, pro rodinu a když zbude, tak i jako sytá chutná večeře.
Suroviny:
- 500 g kýty ze selátka
- 2 cibule
- 1 menší květák
- 4 žampiony
- 1 dc smetany ke šlehání
- 1 mrkev
- hrst kuliček hrášku
- hrst strouhaného parmazánu
- sůl
- pepř
- 1 PL drceného kmínu
- kurkuma
- oříšek sádla
- oříšek másla
Postup:
Nejprve si nakrájíme maso na menší kousky a zprudka ho orestujeme na sádle. Orestované maso vyndáme stranou. Stáhneme plamen a do rozpáleného přidáme cibuli a na plátky nakrájené žampiony a orestujeme. Osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.
Vrátíme maso do orestované cibule a žampionů, podlijeme trochou vody a dám péct na chvíli do trouby (maso bude dřív a za mě je vše z trouby chutnější 🙂 ).
Mezitím si připravíme květák, který rozdělíme na menší růžičky a vložím do mixéru a najemno rozmixujeme.
Když je maso měkké , přidáme oříšek másla, najemno nastrouhanou mrkev, hrášek (volba zeleniny záleží na tom, kdo má co rád …) a orestujeme. Když máme zarestováno přidáme nasekaný květák ochucený kurkumou. Osolíme, opepříme , je-li třeba. Zalijeme trochou smetany a už není třeba dál vařit.
Celou směs zasypeme strouhaným parmazánem