Čas přípravy: 20 min
Čas vaření: 60 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Připravte si chutný květákový kuskus s křupavou zeleninou a opečeným kuřecím masem, zdravý oběd vhodný do krabičky, pro rodinu a když zbude, tak i jako sytá chutná večeře.


Suroviny:

  • 500 g kýty ze selátka
  • 2 cibule
  • 1 menší květák
  • 4 žampiony
  • 1 dc smetany ke šlehání
  • 1 mrkev
  • hrst kuliček hrášku
  • hrst strouhaného parmazánu
  • sůl
  • pepř
  • 1 PL drceného kmínu
  • kurkuma
  • oříšek sádla
  • oříšek másla

Postup:

Nejprve si nakrájíme maso na menší kousky a zprudka ho orestujeme na sádle. Orestované maso vyndáme stranou. Stáhneme plamen a do rozpáleného přidáme cibuli a na plátky nakrájené žampiony a orestujeme. Osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem.

Vrátíme maso do orestované cibule a žampionů, podlijeme trochou vody a dám péct na chvíli do trouby (maso bude dřív a za mě je vše z trouby chutnější 🙂 ). 

Mezitím si připravíme květák, který rozdělíme na menší růžičky a vložím do mixéru a najemno rozmixujeme.

Když je maso měkké , přidáme oříšek másla, najemno nastrouhanou mrkev, hrášek (volba zeleniny záleží na tom, kdo má co rád …) a orestujeme. Když máme zarestováno přidáme nasekaný květák ochucený kurkumou. Osolíme, opepříme , je-li třeba. Zalijeme trochou smetany a už není třeba dál vařit.

Celou směs zasypeme strouhaným parmazánem

Předchozí článekSalát s hlívou ústřičnou
Další článekPortobello ve stylu Caprese

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno