Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné

Jedná se o barevný a luxusní zelný salát s chutným dresinkem. Krémové zelí s křupavými mandlemi, super chutná a je Low Carb. Můžete použít jako přílohu nebo jezte jak je. Lahodná cesta k dokonalosti.


Suroviny:

  • 200g Zelí bílé
  • 200g Zelí červené
  • 1 žlutá paprika
  • 100g Kadeřavá kapusta
  • 50g Mandle nesolené

Dresing

  • 200g Kysané smetany
  • 4 PL Řeckého jogurtu
  • 4 PL Majonézy
  • 1 ČL Dijonská hořčice
  • 1 Šťáva z jednoho citronu
  • sůl a pepř na dochucen

Postup:

Na krájení použijte ostrý nůž nebo kuchyňský robot, kterým nakrájíte zelí a papriky na co nejtenčí proužky. Umístěte do velké mísy a promíchejte rukama aby se zelenina nepolámala.

Mandle opečte na pánvi na střední teplotě do zlatova. Nechte stranou vychladnout v malé misce.

Dejte všechny přísady na dresink do misky a tyčovým mixérem umixujte do hladké krémové konzistence.

Nalijte dresink na salát a lehce promíchejte.

Podávejte ozdobené opečenými mandlemi.


Předchozí článekPlněný Celerák
Další článekMušle Mouclade

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno