Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 5 min
Množství: 2 porce
Obtížnost: snadné
Jedná se o barevný a luxusní zelný salát s chutným dresinkem. Krémové zelí s křupavými mandlemi, super chutná a je Low Carb. Můžete použít jako přílohu nebo jezte jak je. Lahodná cesta k dokonalosti.
Suroviny:
- 200g Zelí bílé
- 200g Zelí červené
- 1 žlutá paprika
- 100g Kadeřavá kapusta
- 50g Mandle nesolené
Dresing
- 200g Kysané smetany
- 4 PL Řeckého jogurtu
- 4 PL Majonézy
- 1 ČL Dijonská hořčice
- 1 Šťáva z jednoho citronu
- sůl a pepř na dochucen
Postup:
Na krájení použijte ostrý nůž nebo kuchyňský robot, kterým nakrájíte zelí a papriky na co nejtenčí proužky. Umístěte do velké mísy a promíchejte rukama aby se zelenina nepolámala.
Mandle opečte na pánvi na střední teplotě do zlatova. Nechte stranou vychladnout v malé misce.
Dejte všechny přísady na dresink do misky a tyčovým mixérem umixujte do hladké krémové konzistence.
Nalijte dresink na salát a lehce promíchejte.
Podávejte ozdobené opečenými mandlemi.