Bábovka se skořicí
Bábovka se skořicí
Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 23 cm forma

Oříšková bábovka je jednoduchá na přípravu. Vzdušná a lahodná s příchutí vanilky a skořice. Taková zimní kombinace vůní a chutí. Recept je vytvořen z pouhých třech složek: vejce, cukr a oříškové mouky … žádné máslo a žádný olej!


Suroviny:

Bábovka 23 cm:

  • 5 vajec
  • 150 g oříškové mouky
  • 150 g cukru

Ostatní  ingredience:

  • špetka soli
  • skořice  dle chuti
  • vanilkový extrakt

Na posypání:

  • máslo (roztavené)
  • cukru moučka xylitol
  • skořice

Postup:

Vejce předem vyjmeme z chladničky, protože vejce musí mít pokojovou teplotu. Nebo je necháme několik minut namočené v misce s teplou vodou.

Předehřejeme troubu na 160°C. 

Do mísy rozklepneme celá vejce, nasypeme cukr, špetku soli a skořici dle chuti a vanilkový extrakt. Vyšleháme ručním mixérem do světle žluté nadýchané hmoty, která zvětší šleháním až 2x svůj objem. Šleheme poctivě cca 10-15 minut.

Oříškovou mouku (já použil kombinaci 50 g mandlové mouky, 50 g lískooříškové mouky, 50g kokosové mouky) po částech zamícháme do našlehané hmoty. Mouku přimícháváme pomalu a po malých částech, tak aby nám díky vetšímu množství mouky těsto nekleslo.

Hmotu nalijeme do formy kterou jsme předem vymazali máslem a vysypali kokosovou moukou.

Pečeme cca 30min, během pečení neotvíráme troubu. Protože by chladný vzduch při otevření mohl způsobit,  spadnutí těsta. Po uplynutého potřebného času na pečení, troubu vypněte a nechte ještě 5-10 minut pootevřenou.

Smícháme cukr se skořicí. Rozpustíme si máslo a když je bábovka  vychladlá, potřeme mašlovačkou její povrch a posypeme cukrem se skořicí.

Předchozí článekCeasar salát
Další článekKřupavé hranolky

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno