Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 20 min
Množství: 2 porce (4ks)
Obtížnost: snadné

Zapečená jídla miluju… protože to jen připravíte, a ono se to pak už vlastně “dodělá” samo 🙂 A zapečené portobello žampiony nejsou náročené ani na přípravu, ale i skvěle chutnají, a to znamená jediné – dokonalý recept


Suroviny:

  • 4 střední-větší portobello žampiony (cca 200 g)
  • 125 g sýru Philadelphia
  • 6 listů medvědího česneku (v mimosezóně můžeme použít 1-2 prolisované stroužky klasického česneku)
  • 8 plátků slaniny (cca 130 g)
  • nastrouhaný sýr Parmigiano Reggiano (cca 20 g)
  • 4 PL olivového oleje
  • sůl, pepř, chilli a tymián

Postup:

Medvědí česnek si nasekáme na menší kousky a smícháme se sýrem Philadelhia. Můžeme přidat špetku pepře a chilli.

Žampionům seřízneme nožičky a vložíme (vějířovou částí nahoru) do zapékací misky, kterou jsme si předtím trochu pokapali olivovým olejem. Tím zakápneme i samotné žampiony. Osolíme, opepříme a naplníme sýrem s medvědím česnekem. Posypeme trochou tymiánu a na takto připravené žampiony už jen vyskládáme plátky slaniny a zasypeme sýrem.

Zapékací misku se žampiony vložíme do trouby, která se nám rozehřála na 175 °C. Já dávám na spodní příčku, aby se slanina nezačala příliš brzo připalovat a žampiony se stačily propéct. Pečeme 20 minut, ale pokud je pak ještě chvilka potřeba, stáhneme na 170 °C a dopékáme dalších 5 minutek.

Zapečené žampiony doplňte třeba zeleninovým salátem.

Předchozí článekPečené krůtí stehno
Další článekPlněné žampiony

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno