Segedínský guláš
Segedínský guláš
Čas přípravy:  10 min
Čas vaření:  45 min
Množství:  4 porcí

Seznam surovin na Segedínský guláš je jednoduchý – vepřové maso, paprika, kysané zelí a zakysaná smetana. A právě touto jednoduchostí se z tohoto jídla stala legenda. Toto je jídlo pro ty měsíce v roce, kdy naše chutě diriguje čas zabíjaček a chladné dny podzimu.


Suroviny:

  • 1 kg vepřové plece
  • 500 g kysaného zelí
  • 500 g oloupané cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL vepřového sádla
  • 2 PL sladké papriky
  • 100 g zakysané smetany
  • 1 ČL kmínu
  • sůl

Postup:

Maso nakrájíme na menší kostky. Cibuli si nakrájíme najemno.  Česnek oloupeme a prolisujeme. Zelí vymačkáme z nálevu a nahrubo překrájíme.

V hrnci restujeme na sádle 15 minut cibuli. Přidáme maso a zprudka ho za častého míchání restujeme 5 minut. Přidáme nakrájený česnek, kmín, sladkou papriku zamícháme a restujeme 1 minutu. Zalijeme vodou, přidáme sůl a přivedeme k varu. Stáhneme oheň na třetinu, přiklopíme poklicí a dusíme 20 minut.

Přidáme zelí a dusíme dalších 15 minut nebo než je maso měkké. Občas zamícháme. Přidáme zakysanou smetanu, promícháme a povaříme na mírném ohni 3 minuty. Dle chuti osolíme.

Jako přílohu podáváme Mandlový knedlík dle receptu.

Předchozí článekČesnečka s dýní
Další článekDýňovo – rajčatová polévka

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno