Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4-6 porcí

Rajská omáčka či rajská je celosvětově rozšířená omáčka, která se připravuje z rajčat jako hlavní suroviny, jež současně tvoří i hlavní vůni a chuť jídla. První kuchařku Il Cuoco Galante, kde najdeme recepty na několik rajčatových omáček, vydal v Neapoli v roce 1773 Vincenzo Corrado.


Suroviny:

  • 500 ml hovězí vývar viz odkaz
  • 1(80-100g) rajský protlak nebo sugo
  • 250 g drcených rajčat(nebo můžete použít čerstvá bez slupky a semen)
  • 1 ČL skořice
  • 1-2 PL povoleného sladidla(jak kdo má rád sladkou omáčku)
  • 3 větší cibule
  • 3 ks hřebíčku
  • oříšek másla
  • ½ – 1 menší cuketa
  • sůl a pepř dle potřeby
  • jablečný ocet(dle potřeby

Postup:

V kastrůlku necháme rozehřát oříšek másla. Cibuli si nakrájíme najemno a necháme jí zesklovatět .

Zaprášíme cukrem a necháme ho lehce rozpustit….Míchejte,ať se nepřipálí. Přidáme skořici.

Cuketu nastrouháme najemno, vymačkáme a přidáme do kastrolu spolu s drcenými rajčaty a hřebíček.

Zalijeme vývarem a cca 20 minut vaříme.

Přidáme protlak, či sugo.

Vyndáme hřebíček, který už svůj úkol splnil a celou “omáčku” rozmixujeme tyčovým mixérem.

Dochutíme dle potřeby solí, pepřem, popřípadě sladidlem či jablečným octem.

TĚSTOVINY RECEPT

MANDLOVÝ KNEDLÍK RECEPT

SUGO RECEPT

Předchozí článekChocoCake
Další článekLučinový knedlík

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno