Čas přípravy: 15 min
Čas vaření: 30 min
Množství: 4-6 porcí

Rajská omáčka či rajská je celosvětově rozšířená omáčka, která se připravuje z rajčat jako hlavní suroviny, jež současně tvoří i hlavní vůni a chuť jídla. První kuchařku Il Cuoco Galante, kde najdeme recepty na několik rajčatových omáček, vydal v Neapoli v roce 1773 Vincenzo Corrado.


Suroviny:

  • 500 ml hovězí vývar viz odkaz
  • 1(80-100g) rajský protlak nebo sugo
  • 250 g drcených rajčat(nebo můžete použít čerstvá bez slupky a semen)
  • 1 ČL skořice
  • 1-2 PL povoleného sladidla(jak kdo má rád sladkou omáčku)
  • 3 větší cibule
  • 3 ks hřebíčku
  • oříšek másla
  • ½ – 1 menší cuketa
  • sůl a pepř dle potřeby
  • jablečný ocet(dle potřeby

Postup:

V kastrůlku necháme rozehřát oříšek másla. Cibuli si nakrájíme najemno a necháme jí zesklovatět .

Zaprášíme cukrem a necháme ho lehce rozpustit….Míchejte,ať se nepřipálí. Přidáme skořici.

Cuketu nastrouháme najemno, vymačkáme a přidáme do kastrolu spolu s drcenými rajčaty a hřebíček.

Zalijeme vývarem a cca 20 minut vaříme.

Přidáme protlak, či sugo.

Vyndáme hřebíček, který už svůj úkol splnil a celou “omáčku” rozmixujeme tyčovým mixérem.

Dochutíme dle potřeby solí, pepřem, popřípadě sladidlem či jablečným octem.

TĚSTOVINY RECEPT

MANDLOVÝ KNEDLÍK RECEPT

SUGO RECEPT

- oblíbená firma -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno