Čas přípravy: 5 min
Čas vaření: 45 min
Množství: 12 plátků

Chutný chléb s mandlové a kokosové mouky. Tento chléb je skvělý pro použití k vytvoření vašeho oblíbené sendviče. Slanina, salát a rajčata nebo použijte jako pečivo k vaší oblíbené polévce.


Suroviny:

  • 150 g mandlová mouka
  • 100 kokosové mouky
  • 60 g sezamová semínka
  • 60 g lněné semínko
  • 30 g psyllium
  • 15 g prášek do pečiva
  • 1 ČL mletého ​​kmínu
  • 1 ČL Soli
  • 150 g smetanového sýra
  • 6 ks vejce
  • 120 g rozpuštěného másla
  • 100 ml smetana

Postup:

Předehřejte troubu na 175 ° C.

Smícháme v misce všechny suché přísady. Odděleně v misce rozšleháme všechny zbývající tekuté ingredience do hladkého stavu.

Tekutou směs přidáme k suché směsi a důkladně promícháme. Těsto rozprostřeme do chlebové formy, kterou vyložíme pečicím papírem. Povrch posypeme semínky.

Pečeme asi 45 minut na spodním roštu v troubě. Vyjmeme formu z trouby, chleba vyjmeme i s pečícím papírem a necháme bochník vychladnout. Pokud necháme bochník vychladnout ve formě, kůrka nebude hladká.

Podáváme čerstvě upečené s oblíbenou pomazánkou.

Náš TIP: Tento chléb musí být uložen v lednici nebo v mrazničce. Při skladování v lednici vydrží až 5 dní. Pokud jej chcete uložit do mrazničky, doporučujeme před krájením nařezat. Mezi jednotlivé řezy vložte mikrotenový sáček aby jste oddělili jednotlivé porce. Chléb rozmrazte v lednici nebo při pokojové teplotě a poté jej opékejte pro lepší chuť.

Předchozí článekZlatý sezamový chléb
Další článekTermix

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno