Chutný chléb s mandlové a kokosové mouky. Tento chléb je skvělý pro použití k vytvoření vašeho oblíbené sendviče. Slanina, salát a rajčata nebo použijte jako pečivo k vaší oblíbené polévce.
Suroviny:
- 150 g mandlová mouka
- 100 kokosové mouky
- 60 g sezamová semínka
- 60 g lněné semínko
- 30 g psyllium
- 15 g prášek do pečiva
- 1 ČL mletého kmínu
- 1 ČL Soli
- 150 g smetanového sýra
- 6 ks vejce
- 120 g rozpuštěného másla
- 100 ml smetana
Postup:
Předehřejte troubu na 175 ° C.
Smícháme v misce všechny suché přísady. Odděleně v misce rozšleháme všechny zbývající tekuté ingredience do hladkého stavu.
Tekutou směs přidáme k suché směsi a důkladně promícháme. Těsto rozprostřeme do chlebové formy, kterou vyložíme pečicím papírem. Povrch posypeme semínky.
Pečeme asi 45 minut na spodním roštu v troubě. Vyjmeme formu z trouby, chleba vyjmeme i s pečícím papírem a necháme bochník vychladnout. Pokud necháme bochník vychladnout ve formě, kůrka nebude hladká.
Podáváme čerstvě upečené s oblíbenou pomazánkou.
Náš TIP: Tento chléb musí být uložen v lednici nebo v mrazničce. Při skladování v lednici vydrží až 5 dní. Pokud jej chcete uložit do mrazničky, doporučujeme před krájením nařezat. Mezi jednotlivé řezy vložte mikrotenový sáček aby jste oddělili jednotlivé porce. Chléb rozmrazte v lednici nebo při pokojové teplotě a poté jej opékejte pro lepší chuť.