Čas přípravy: 10 min
Čas vaření: 15 min
Množství: 4 porce
Obtížnost: snadné

Křupavé na vnější straně, uvnitř měkké. Snadné a chutné bagely, jen na vás čeká, až přidáte své oblíbené oblohy a náplně.


Suroviny:

200g mozzarelly
30g smetanového sýra
175g mandlová mouka
2 ČL (10g) prášek do pečiva
1ks Vejce

Na posypání:
lněné semínko
sezamové semínko
mořská sůl
máslo
1ks vejce

Postup:

Předehřejte troubu na 220 ℃ ​​a připravte si plech s pečícím papírem.

Nastrouhanou mozzarellu a smetanový sýr dejte ve vhodné misce do mikrovlnné trouby a při vysoké
teplotě cca 1 minutu rozehřejte sýry. Vyjměte a promíchejte. Popřípadě opakujte ohřívání ještě 30 sekund, dokud se sýr nerozpustí a může se snadno míchat.

V samostatné misce rozmíchejte mandlovou mouku a kypřící prášek do pečiva, vše dobře promíchejte. Přidejte vaječnou směs a roztavený sýr do mandlové mouky. Dobře promíchejte, tak aby bylo hladké těsto.

Rozdělte těsto na tolik částí, kolik je v receptu, a
utvořte z každé části těsta tvar bulky. Umístěte na pečící papír na plechu.

Pomocí palce nebo konce vařečky vytlačte ve středu každé bulky díru a ještě dotvarujte do tvaru bagely.

Rozšlehejte vejce a každou bagelu potřete mašlovačkou a poté posypte semínky a solí.

Bagely pečte v troubě 15 minut.

TIP Tyto bagely lze servírovat na toliko různých a chutných způsobů, že hranice je pouze vaše fantazie

Moje oblíbené varianty:

  • Uzený losos, smetanový sýr a kapary nebo kopr
  • Avokádo, limetová šťáva a tvaroh
  • Slanina a grilovaný sýr


Předchozí článekTěstoviny s mozzarellou
Další článekGrilovaný Camembert s ostružinovou omáčkou a pečené pistácie

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno