Křupavé na vnější straně, uvnitř měkké. Snadné a chutné bagely, jen na vás čeká, až přidáte své oblíbené oblohy a náplně.
Suroviny:
200g mozzarelly
30g smetanového sýra
175g mandlová mouka
2 ČL (10g) prášek do pečiva
1ks Vejce
Na posypání:
lněné semínko
sezamové semínko
mořská sůl
máslo
1ks vejce
Postup:
Předehřejte troubu na 220 ℃ a připravte si plech s pečícím papírem.
Nastrouhanou mozzarellu a smetanový sýr dejte ve vhodné misce do mikrovlnné trouby a při vysoké
teplotě cca 1 minutu rozehřejte sýry. Vyjměte a promíchejte. Popřípadě opakujte ohřívání ještě 30 sekund, dokud se sýr nerozpustí a může se snadno míchat.
V samostatné misce rozmíchejte mandlovou mouku a kypřící prášek do pečiva, vše dobře promíchejte. Přidejte vaječnou směs a roztavený sýr do mandlové mouky. Dobře promíchejte, tak aby bylo hladké těsto.
Rozdělte těsto na tolik částí, kolik je v receptu, a
utvořte z každé části těsta tvar bulky. Umístěte na pečící papír na plechu.
Pomocí palce nebo konce vařečky vytlačte ve středu každé bulky díru a ještě dotvarujte do tvaru bagely.
Rozšlehejte vejce a každou bagelu potřete mašlovačkou a poté posypte semínky a solí.
Bagely pečte v troubě 15 minut.
TIP Tyto bagely lze servírovat na toliko různých a chutných způsobů, že hranice je pouze vaše fantazie
Moje oblíbené varianty:
- Uzený losos, smetanový sýr a kapary nebo kopr
- Avokádo, limetová šťáva a tvaroh
- Slanina a grilovaný sýr